Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittely

Nyt seuraavaksi voisin esitellä teille hieman talliympäristöämme. Talleja Welmon Fieldissä oli ennen siis kolme, mutta kaksi rakennuksista purettiin lisätilan saamiseksi. Näinollen saimme uutta laiduntilaa sekä kävelytyskoneen! Sellaista ei olekaan täällä päin ennen nähty, ja se saa varmastikin paljon käyttöä. Tallialue pyritään pitämään hyvinkin siistinä, hiekkateitä on ristiin rastiin ja erilaisia kasveja ja puita on tilaa somistamassa. Laiduntilaa oreille on hyvin paljon jotta oreilla olisi hyvä olla eikä toisten herrojen läheisyys häiriste niitä. Tilaltamme edellisten lisäksi löytyy tilava kenttä peilin kanssa sekä iso maneesi, jossa pidetään usein valmennukset sun muut tapahtumat. Maneesin toinen lyhyt sivu on kokonaan peilitetty, joten oman istunnan tarkkaileminen helpottuu. Nyt esittelen teille hieman tarkemmin aluetta.

Tallirakennus

Tallirakennus on siis melko normaali kokoinen, 20 tilavaa karsinaa omaava talli,  josta löytyy toimisto, satulahuone sekä rehuvarasto. Varsinaista pesuboksia tallissa ei ole, mutta vesiletku ja seinässä olevat kiinnitysrenkaat löytyvät tallin vasemmasta päädystä, taaimmaisen karsinan vierestä. Samasta päädystä tulee tallin pääovien sisäänkäynti. Seinät ovat puisia, mutta lattia on kiveä, karsinanpohja tosin paksun olkikerroksen alla. Karsinat ovat siis tilavia (4m x 4m), ja pohjana toimii n. puolen metrin kerros olkea, joka talvella lämmittää hyvin lämmityslaitteiden lisäksi. Jokaisessa karsinassa on ruokakuppi, juoma-automaatti sekä suolakivi. Heinät on heinäverkossa, jonne aina annostellaan sopiva määrä heinää.

Laiduntilat

Talli omistaa hyvin paljon laiduntilaa ja sempä takia hevosilla on leppoisat oltavat tallin hurjan suurilla laitumilla. Talvet ne tosin viettävät hieman pienemmissä tarhoissa muutaman kaverin kanssa, tarvittaessa myös yksin. Tallille tullessa, pitkän hiekkatien molemmin puolin on valkeaa aitaa silmänkantamattomiin -nämä ovat kesälaitumet! Voi kuvitella kuinka hankala hevonen on saada kiinni jos sitä ei huvita tulla töihin, mutta herkkupalan tai ruokaämpäreiden kolina saa usein herrasmiehet saapumaan paikalle alta aikayksikön. Tarhat ovat siis ruohopohjaisia ja ruohon annetaan kasvaa aina syys/lokakuusta asti touko/kesäkuulle, jolla välillä hevoset ovat tarhoissa. Kesän ne sitten laidunavat vihreillä, hyvin hoidetuilla niityillä.

Liikutustilat

pohjapiirros

Muutaman rakennuksen purettua on tullut lisää liikuntamahdollisuuksia, ja olemmekin rakentaneet kävelytyskoneen Welmon Fieldiin! Se saa varmasti paljon käyttöä, mutta sen lisäksi käytettävänä on tilava kenttä (30m x 60m) sekä suuri maneesi lämmityslaitteineen (40m x 80m). Joskus maneesi saatetaan jakaa kahtia suuren kokonsa vuoksi, jos esimerkiksi samaan aikaan on valmennus ja joku muu ratsastamassa. Usein kilpailutilanteissakin noin puolet, ehkä vähemmänkin on verryttelyaluetta ja isompi osa itse kilparataa. Näiden lisäksi omaamme aivan valloittavat maastot isoilla pelotaukioilla kuin metsän siimeksessäkin. Welmon Fieldissä ei tosiaan voi eksyä, sillä lähes jokainen polku lopulta johdattaa takaisin tallille. Paljon pitkiä laukkapätkiä ja syksyisin sänkipeltoja, kenen unelma ei olisikaan laukata lujaa pitkiä matkoja? On myös rauhalliseen köpöttelyyn soveltuvia, mutkittelevia polkuja kauniissa luonnonmetsässä. Tallin lähellä virtaa melko suuri joki, jossa saa käydä uittamassa hevosia kuumina päivinä. Eräs polku vie rauhallisesti virtaavaan, hyväpohjaiseen paikkaan jossa voi huoletta uiskennella.


VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN

©2020 Welmon Field - Virtuaalinen oriasema - suntuubi.com